Om met je Windows desktop beltonen te maken voor je smartphone heb je maar één programma nodig. De  gratis Windows-applicatie Ringtone Maker van ontwikkelaar Fried Cookie converteert muziekbestanden naar beltonen voor alle populaire platformen. Het programma is gemakkelijk om te gebruiken en gidst je door vijf stappen. Het installatiebestand van Ringtone Maker vind je hier. […]


Om met je Windows desktop beltonen te maken voor je smartphone heb je maar één programma nodig.

De  gratis Windows-applicatie Ringtone Maker van ontwikkelaar Fried Cookie converteert muziekbestanden naar beltonen voor alle populaire platformen. Het programma is gemakkelijk om te gebruiken en gidst je door vijf stappen. Het installatiebestand van Ringtone Maker vind je hier.

De eerste stap is het selecteren van het muziekfragment waarmee je een beltoon wil maken. Je kunt bestanden naar Ringtone Maker slepen of met Windows Verkenner op zoek gaan op je harde schijf.


[related_article id=”161563″]

Als je een bestand hebt geïmporteerd kun je het start- en eindpunt en de lengte van je beltoon aanpassen. De maximumduur bedraagt 30 seconden.

In de volgende vensters kies je het besturingssysteem waarvoor je de beltoon wil aanmaken en waar je het bestand wil opslaan. 

Je beltoon is nu in principe klaar, maar moet nog naar je telefoon gekopiëerd worden. Dat moet je manueel doen. Et voilà, een nieuw deuntje als iemand belt!