Deze week: Pedofielen genekt door Anonymous, Apple groen en niet groen

Naar wekelijkse gewoonte bundelen we op ZDNet op vrijdagnamiddag het belangrijkste nieuws van de afgelopen week

Anonymous zette deze week een aantal documenten online met namen en e-mailgegevens van pedofielen. Op die lijst stonden ook enkele Belgische en Nederlandse namen en zelfs een gemeenteraadslid van Vlaams Belang. Al ontkent hij elke betrokkenheid.

Microsoft hield deze week zijn partnerconferentie. Daar bevestige het bedrijf dat Windows 8 eind oktober te koop zal zijn. Intussen is er speculatie dat Microsoft maandag Office 15 zal voorstellen en stopt het bedrijf met Windows-gadgets.

[related_article id=”158256″]

Apple haalde deze week het nieuws door uit Epeat te stappen, een organisatie die de milieuvriendelijkheid evalueert op basis van de recycleerbaarheid van de toestellen. Intussen krijgt het bedrijf wel al iets betere punten voor zijn datacenter.

Ook in eigen land staat de technologie niet stil in de vakantieperiode. Wie een Vzw wil oprichten kan dat voortaan ook vanuit zijn luie zetel. In Mechelen kan je voortaan zelfs documenten digitaal ondertekend ontvangen waardoor je niet meer langs het stadhuis moet.

De Bancontact MisterCash Company beseft intussen dat het tijd is om afscheid te nemen van Proton en over nieuwere betaalmiddelen na te denken.

Maar laten we ondanks het slechte weer niet vergeten dat het zomer is. Wie niet naar het buitenland trekt maar wel naar buiten wil kan terecht bij Google Maps. Die kaartendienst biedt sinds deze week lokale fietsroutes voor de Benelux aan. Nu nog hopen op mooi weer.

anonymousapplebancontactepeatgoogle mapsmechelenmicrosoftmister cashnieuwsprotontechnologietelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals