Nieuws

Apple toch niet zonder milieucertificering

Apple komt terug op de beslissing om milieucertifiëringsspecialist epeat te dumpen. Het technologiebedrijf wil na klachten de samenwerking toch verderzetten.

Eerder maakte het bedrijf nog bekend niet akkoord te gaan met de werkwijze van Epeat, maar inmiddels lijkt alles terug koek en ei te zijn tussen de twee.

Topman Bob Mansfield bij Apple heeft een open brief gepubliceerd waarin staat dat de stopzetting van het Epeat-certificeringsprogramma bij Apple een vergissing was.

[related_article id=”158256″]

“We hebben vernomen van veel trouwe Apple-klanten dat ze ontgoocheld waren dat we onze producten uit het Epeat-systeem verwijderd hadden. Ik erken dat dit een fout was. Vanaf vandaag zijn alle Apple-producten die ervoor in aanmerking komen, terug bij Epeat”, zegt Mansfield.

Verder liet hij nog weten dat het milieu enorm belangrijk is voor Apple en dat Apple aan Epeat wel heeft gevraagd om met andere factoren rekening te houden.

Felle kritiek na stopzetting

Apple moest felle kritiek doorstaan nadat de stopzetting van de samenwerking tussen Apple en Epeat bekend werd. Opvallend was dat vooral overheden het niet zo tof vonden het nieuws te vernemen: Veel overheidsinstanties hebben, en dan vooral in de VS, regels die het verbieden toestellen aan te kopen zonder Epeat-certificering.

Momenteel kijkt Epeat enkel naar de recycleerbaarheid van een product. Of daar snel verandering in komt, is niet duidelijk. Het is logisch dat Apple wil dat andere grote factoren voor Epeat een rol gaan spelen: de nieuwe MacBook Pro retina en MacBook Air zijn amper uit elkaar te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business