Nieuws

Microsoft komt met nieuwssite

Sinds jaar en dag heeft Microsoft een exclusieve deal met NBC, wat als resultaat MSNBC News had. Daar komt nu een einde aan.

MSNBC, zowel de website als de televisiezender, was een exclusieve samenwerking tussen enerzijds MSN (MicroSoft Network) en anderzijds NBC (National Broadcasting Company) . De site is één van de eerste nieuwswebsites en heeft zestien jaar lang miljoenen mensen bereikt.  Tijdens de topjaren kon MSNBC rekenen op vijftig miljoen bezoekers per maand.

De stopzetting van MSNBC zat er eerder al aan te komen: Microsoft klaagde al langer over het feit dat ze geen andere bronnen mochten gebruiken voor msnbc.com en msn.com. Hierdoor konden ze naar verluid vaak niet objectief schrijven. Soms liepen ze ook achter de feiten aan.

[related_article id=”161452″]

In 2005 verkocht Microsoft haar MSNBC-televisieaandelen al aan NBC. In 2010 ging NBC rechtstreeks in de aanval tegen het conservatieve Fox door het televisiekanaal van MSNBC blauw (liberaal) te kleuren. Door dezelfde naam te hanteren als in de jaren ’90 kreeg ook al zeer snel Microsoft’s deel van MSNBC, de website, een blauwe naam.

Zowel Microsoft als NBC gingen akkoord dat ze niet langer onder dezelfde naam konden doorgaan en Microsoft besloot zich te laten uitkopen. Vermoedelijk heeft NBC 300 miljoen dollar betaald aan Microsoft. De voormalige website, msnbc.com, verwijst nu door naar nbcnews.com.

Op termijn zou de televisiezender MSNBC weer zijn eigen website krijgen op msnbc.com.

Microsoft heeft intussen al laten weten ongeveer honderd open vacatures te hebben voor de nieuwe nieuwssite, die mogelijk geïntegreerd zal worden met msn.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business