Nieuws

De Standaard lanceert tablet-app

Steeds meer uitgevers maken de stap naar een mobiele applicatie, zo is de officiële tablet-applicatie van De Standaard vanaf vandaag ook beschikbaar.

Met deze applicatie is het mogelijk de krant, in tabletformaat, praktisch overal te lezen in zowel een tabletlayout als de klassieke layout zoals het in de krant gedrukt staat. Hiermee is de Standaard de enige Vlaamse krant met een speciale tabletversie.

Je dient elke dag de krant te downloaden en je kunt aangeven hoe lang deze opgeslagen moet worden. Daarnaast hebben de makers de mogelijkheid om pushberichten te sturen zoals nieuws-, marketing- en serviceberichten, die uitgezet kunnen worden in de instellingen.
Als je de applicatie downloadt en installeert, dan krijg je één credit, goed voor het lezen van één krant. Voor nieuwe edities van de krant zul je een abonnement moeten aanschaffen.

[related_article id=”161563″]

De Android app is alleen geschikt voor tablet van tien inch of groter, aldus de makers. Onze collega’s bij AndroidWorld heeft de app toch getest op een Galaxy Tab 8.9 en dat blijkt ook goed te werken.

Op een smartphone de app gebruiken lukte echter niet. Voor smartphones is wel al een aparte applicatie beschikbaar. De Standaard geeft wel aan dat ze in de toekomst ook andere formaten officieel willen gaan ondersteunen zoals de steeds populairder wordende zeven inch tablets.

De tabletversie van De Standaard is nu gratis in de Google Play Store te downloaden. Klik hier om de app te downloaden.

Ook voor iOS zijn er twee applicaties beschikbaar: een app voor het online nieuws en een app om de krant te lezen op je iPhone of iPad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business