Nieuws

Hoe tevreden ben jij van Facebook?

Het aantal tevreden Facebookgebruikers blijft dalen, terwijl Google+ voor het eerst in de lijst verschijnt. Googles sociale netwerk blijkt zelfs erg goed te scoren als het op tevredenheid aankomt.

Het probleem gaat al een tijdje mee: Facebook is de populairste website met honderden miljoenen gebruikers, maar niemand vindt de site écht geweldig. Op vlak van tevredenheid krijgt de site nu concurrentie van Google+. Ondanks het feit dat Plus door velen een spookstad wordt genoemd, duikt het nu voor het eerst op in de American Customer Satisfaction Index.

Volgens de nieuwe cijfers verliest Facebook 8%, waardoor het nog slechts op 61% tevredenheid kan rekenen. Google+ daarentegen maakt zijn debuut, en hoe: met 78% tevreden gebruikers komt het op gelijke lijn met Wikipedia.

[related_article id=”158901″]

De cijfers werden vrijgegeven in samenwerking met analistenbedrijf ForeSee, dat concludeerde dat Google+ alle vergissingen van Facebook rechtzet.

Volgens het rapport doet Google+ het goed omdat het geen traditionele advertenties bevat, omdat het zich meer concentreert op privacy en omdat het een betere mobiele ervaring aanbiedt. Facebookgebruikers daarentegen klagen over advertenties en privacyperikelen.

Google+ populairder dan facebook

“Facebook en Google+ concurreren op twee kritieke punten: gebruikerservaring en marktpenetratie. Google+ wint op het eerste punt, terwijl Facebook het tweede inneemt”, zegt Larry Freed, ForeSees topman, in een verklaring. “Je kunt je afvragen wat Facebook zich aantrekt van gebruikerstevredenheid, met hun 800 miljoen gebruikers. Maar ik verwacht dat Google op dat vlak snel veel gebruikers zal winnen.”

Het is echter onduidelijk of het rapport rekening houdt met het feit dat Google+ veel minder gebruikers telt dan Facebook. Toch geloven we dat Mark Zuckerberg een klein beetje moet huilen nu zijn site nog een lage score krijgt – vooral omdat het mantra van het bedrijf draait om de blijdschap van de gebruikers boven die van adverteerders.

“We geven erg veel om de tevredenheid van onze gebruikers,” zegt een woordvoerder van Facebook in een verklaring, “en daarom concentreren we ons op het uitbouwen en het verbeteren van de producten die we aanbieden.”

Andere sociale websites die in de lijst voorkomen zijn LinkedIn, Twitter en Pinterest; zij krijgen allemaal scores van 69% en lager, maar alleen scoren hoger dan Facebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business