Virtualisatiebedrijf VMware wisselt van topman. Pat Gelsinger vervangt Paul Maritz. Gelsinger is momenteel operationeel directeur (COO) bij EMC, het moederbedrijf van VMware. Daarvoor was hij actief bij Intel waar hij onder meer technologiedirecteur was. De wissel gebeurt op 1 september. Daarbij zal gelsinger ook tot de Raad van Bestuur toetreden. Maritz, die sinds juli 2008 […]


Virtualisatiebedrijf VMware wisselt van topman. Pat Gelsinger vervangt Paul Maritz.

Gelsinger is momenteel operationeel directeur (COO) bij EMC, het moederbedrijf van VMware. Daarvoor was hij actief bij Intel waar hij onder meer technologiedirecteur was.

De wissel gebeurt op 1 september. Daarbij zal gelsinger ook tot de Raad van Bestuur toetreden. Maritz, die sinds juli 2008 VMware leidt, blijft ook lid en wordt technologiestrateeg van het bedrijf.


De wissel komt niet onverwacht. Begin deze week waren er al felle geruchten dat Maritz zijn functie zou opgeven. Al werd daarbij gespeculeerd dat hij VMware’s Cloud Foundry, een openbron Platform as a Service (PaaS) in de cloud zou gaan leiden. Dat is dus niet het geval.