Nieuws

Internetliga komt op voor weerloze online medemens

De Internet Defense League werpt zich op als voorvechter van de internetvrijheid en vraagt het web vanaf morgen mee te helpen met de strijd tegen foute regeringen en censurerende wetgeving.

De internetliga, een initiatief van de non-profitorganisatie Fight for the Future, is gestoeld op de wereldwijde acties tegen SOPA en PIPA. Deze twee Amerikaanse wetsvoorstellen, bedoeld om piraterij te bestrijden, maakten het in theorie mogelijk om overtredende websites op DNS-niveau te blokkeren.

De plannen leidden tot fel verzet in de technologiewereld, waarbij belangrijke sites als Wikipedia uit protest hun pagina’s een etmaal lang op zwart gooiden. De Internet Defense League wil de gebruikte tactieken samenbrengen en een wereldwijd netwerk mobiliseren zodra het daar de noodzaak voor ziet.

Het iniatief, dat inmiddels al de steun heeft van Mozilla, Reddit en Wordpress, werd eind mei al aangekondigd, maar opent vanaf donderdag officieel de deuren. Vanaf dat moment krijgen deelnemende websites code toegestuurd die ze aan hun site kunnen toevoegen, met daarin instructies voor de internetbevolking om actie te ondernemen.

Registratie voor websitebeheerders is nu al mogelijk via het hoofdkwartier van de Internet Defense League.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business