Eerste verlies ooit voor Microsoft

Microsoft legt voor het eerst verlies neer tijdens zijn kwartaalresultaten. Al heeft dat zwakke cijfer vooral te maken met een overname die wordt afgeschreven.

Voor zijn vierde kwartaal rapporteert het softwarebedrijf 492 miljoen dollar verlies. Daarmee legt het voor het eerst sinds zijn 26-jaar als beursgenoteerd bedrijf negatieve cijfers neer.

De omzet komt op 18,06 miljard dollar, een stijging ten opzichte van de 17,41 miljard dollar in het vorige kwartaal of 17,37 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf had een operationeel inkomen van 192 miljoen dollar

[related_article id=”161452″]

Wel moet het kwartaalverlies van Microsoft worden gerelativeerd. Dat komt vooral door het afschrijven van aQuantive, een digitaal advertentiebedrijf dat het in 2007 overnam. Maar dat werd geen succes waardoor het nu wordt afgeschreven voor 6,2 miljard dollar.

Jaarresultaten
Voor het volledige fiscaal jaar 2012 haalt de reus uit Redmont een omzet van 73,72 miljard dollar, een operationeel inomen van 21,76 miljard dollar en twee dollar winst per aandeel.

Spannend jaar
Bij de voorstelling van de resultaten benadrukte topman Steve Ballmer dat het komende jaar interessant wordt voor Microsoft. Er komt onder meer een nieuwe versie van Windows, Office, Windows Server en Windows Phone.

Daarnaast merkt TechCrunch op dat het bedrijf het afgelopen kwartaal ook al niet stilzat met onder meer de lancering van de Surface-tablet, de overname van Yammer voor 1,2 miljard dollar, een investing van 300 dollar in Barnes & Noble en het aankopen (en deels weer doorverkopen) van patenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business