Nieuws

Android-smartphone van Aldi: een koopje?

Vanaf 28 juli zal Aldi België tijdelijk de Medion Life MD98911 verkopen: een smartphone gemaakt door ZTE met Android 4.0 Ice Cream Sandwich aan boord.

Voor 179 euro krijg je een vier inch aanraakgevoelig scherm met een resolutie van 480×800 pixels, vier gigabyte interne opslag (met een SD-slot) en Android 4.0.

Verder krijg je drie jaar garantie, een vijf megapixel camera, 3G, een FM-radio en bluetooth. Waar Aldi, Medion of ZTE niet over spreken is de processor: die zou één gigahertz zijn, maar onbekend is hoeveel kernen de processor heeft en of er een extra grafische chip is voorzien.

Wat met de accu?
De batterijcapaciteit is 1650mAh wat behoorlijk wat is, al is het onbekend wat dat voor de accuduur zal betekenen: zowel de processor als de grafische chip zijn onbekend en het is dus onmogelijk om in te schatten hoe lang de batterij werkelijk zal meegaan.

Volgens Italiaanse bronnen zou de MD98911 een ARMv7-processor bevatten en een Adreno 200 grafische processor. Dat zou gelden voor de Italiaanse versie met Android 2.3. Of dat hier ook zo zal zijn is voorlopig onbekend.

Onduidelijk is ook of de Lifephone P4012 (of MD98911) hetzelfde toestel is als dat in Italië en de rest van Europa: daar duiken soortgelijke toestellen op met Android 2.3 (Gingerbread). Wat evenmin geweten is is dat dit toestel door ZTE wordt gemaakt: de smartphone heeft heel veel weg van de ZTE MD Droid, maar heeft licht verschillende specificaties.

Accessoires
De Lifephone P4012 wordt geleverd met USB-kabel, netstroomadapter, autolader en een headset. Het toestel is vanaf zaterdag 28 juli 2012 te koop bij Aldi België en Luxemburg en zal er 179 euro kosten.

Als de processor en grafische chip enigszins meevallen dan is de Lifephone MD98911 een koopje. Of dat zo is zal zaterdag pas blijken.

acquaaldigsmlifephonemd droidmedionnieuwsskatesmartphonetoestelzaterdagzte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals