Nieuws

Benader je pc op afstand

Benader je pc op afstand

Je hebt het vast al meegemaakt: onderweg besef je dat je niet alle nodige bestanden op je usb-stick hebt gezet. Een probleem? Niet noodzakelijk, althans niet als je pc nog aan staat en je daar DesktopNow op hebt geïnstalleerd.

Er zijn natuurlijk heel wat diensten en tools die je toelaten je pc op afstand te benaderen. Wat DesktopNow onderscheidt van de meeste andere is dat je zelf bepaalt hoe moeilijk je het wil maken om zo’n verbinding op te zetten.

[download_file]

In eerste instantie gaat DesktopNow na of de service bereikbaar is via UPnP. Voorwaarde is natuurlijk wel dat die functie in je (NAT-)router is ingeschakeld. Nu goed, een garantie is dat blijkbaar niet, want vreemd genoeg detecteerde DesktopNow deze – nochtans geactiveerde – functie op onze eigen router niet.

Geen nood: er zijn nog altijd twee alternatieve wegen. Eén ervan is wat technischer en houdt in dat je op je router zelf de juiste poort (standaard: 140) doorstuurt naar de pc waarop je DesktopNow hebt geïnstalleerd. Op die manier is je pc dan bereikbaar via het WAN IP-adres van je router.
Maar het kan nog makkelijker: als je dat verkiest, schakelt DesktopNow “indirect access” in. Het komt er dan op neer dat je via een gepersonaliseerd adres op de servers van de producent alsnog tot bij je pc geraakt, uiteraard ook nadat je je met je login-ID hebt aangemeld.

Welke manier je ook verkiest, in de webinterface kan je dan de mappen bereiken die je in DesktopNow toegankelijk had gemaakt. Het is mogelijk op die manier bestanden op afstand zowel te downloaden als te uploaden. Verder kan je ook het complete bureaublad van je pc overnemen. Jammer genoeg blijkt dat alleen te werken als iemand op je pc is aangemeld, en dat maakt het in de praktijk wellicht niet zo handig.

afstanddesktopnowdownloadsremotesoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals