Nieuws

Google sluit deal met EU over antitrustschending

Google heeft de Europese Commissie overtuigd geen antitrustklacht tegen de zoekmachine in te dienen, die zou kunnen leiden tot een miljardenboete.

Joaquin Almunia, eurocommissaris voor mededinging, had Google in mei gevraagd om concessies te doen op vier gebieden, nadat het klachten had ontvangen van concurrenten die zeiden dat Google zijn dominante positie op de zoekmarkt misbruikte.

Nu lijkt de Commissie tevreden met de voorstellen van Google. “De Commissie beschouwt de voorstellen van Google als een goede basis voor verdere gesprekken en heeft nu een goede verstandhouding bereikt”, zei woordvoerder Antoine Colombani tegen de New York Times.

[related_article id=”158901″]

Het blijft onduidelijk welke concessies Google precies heeft gedaan aan de Europese Unie. De zoekmachine houdt voorlopig de kaken stijf op elkaar, maar duidelijk is wel dat de concessies ook van toepassing zullen zijn op Googles mobiele diensten.

Volgens Search Engine Land, dat de betwiste gebieden netjes op een rijtje heeft gezet, zal Google in de komende dagen of weken zelf met een verklaring naar buiten komen over wat het zal veranderen in zijn  beleid om de Europese Commissie tegemoet te komen.

Ook in de Verenigde Staten en India lopen inmiddels antitrustonderzoeken naar de handelspraktijken van het bedrijf uit Mountain View. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business