Nieuws

Online tv-aanbieder WeePee TV haalt eerste zender binnen

WeePee TV heeft een overeenkomst met de zender Life!tv. Online uitzendingen starten vanaf 27 juli.

Er bestaat een kans dat de online televisie-aanbieder WeePee TV er dan toch komt, tegen de verwachting van lezers in de ZDNet-forums. Er is namelijk al een contract met een eerste zender bekend geraakt. Life!tv zal via het platform van WeePee TV te bekijken zin op iPads of Smart-tv’s.

Akkoord, Life!tv is niet meteen de allergrootste zender. De lifestyle-zender heeft ooit op de kabel gezeten, maar is van daar verbannen naar de digitale kanalen van Telenet. Nu gaan ze dus andere distributiemethoden gebruiken, rechtstreeks via het internet bijvoorbeeld. Vanaf 27 juli gaat de zender online.

Nog voor het WeePee TV-platform van start gaat, wil Life!tv al via het internet beginnen uitzenden. Life!tv-baas Gert Van Mol geeft uitleg in een mededeling: “We tekenden met hen (WeePee TV, nvdr.) een overeenkomst om met Life!tv aanwezig te zijn op hun platform. Toen besefte ik dat we bij Life!tv eigenlijk een stap aan het overslaan waren. Er is op dit moment geen enkel tv station dat zijn content continu live distribueert over het internet. Het nam uiteindelijk niet zo gek veel tijd in beslag om ons digitale signaal ook om te leiden naar het internet.”

In elk geval is het internet voor kleinere zenders een middel om minder afhankelijk te zijn van de grote tv-distributeurs in ons land. Van Mol zegt alvast dat het internet hem een concurrentieel voordeel geeft: “Ik meen dat de toekomst van een televisiezender als Life!tv ligt in het aanbieden van een multischerm platform. Deze aanpak zal er toe leiden dat we voor het einde van het jaar nog een innovatie zullen kunnen aankondigen die de klassieke tv markt danig zal verrassen."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business