Nieuws

Telenet behoudt maar twee mobiele tarieven

Telenet gooit al zijn mobiele tariefplannen overboord en vervangt die door twee plannen met de troetelnamen King en Kong.

Het King-abonnement kost 20 euro en is goed voor 150 belminuten, 10.000 berichten en 500 megabyte gegevensverkeer. Telenet-klanten kunnen het aanbod aan 15 euro krijgen. Zoals bij alle mobiele diensten van Telenet, wordt hiervoor het Mobistar-netwerk gebruikt.

Het tweede abonnement is eerder absurd in zijn proporties. Het kost 70 euro voor niet-Telenetklanten en 50 voor Telenetklanten. Daarvoor krijg je 2.000 minuten, 10.000 berichten en 1 gigabyte gegevens. Het wordt al heel moeilijk om al die belminuten en sms"jes op te krijgen, terwijl je voor het extra geld maar 500 megabyte extra gegevensverkeer krijgt.

[related_article id=”161563″]

Naast de twee tariefplannen behoudt Telenet ook een optie waarbij je betaalt voor de effectieve telecomdiensten die je gebruikt. Die heet "Prijs volgens verbruik" en kost voortaan 15 eurocent per minuut, 10 eurocent per sms en 10 eurocent per megabyte.

Opvallend is dat Telenet geen telefoonsubsidies meer voorstelt. Is het gedaan met de iPhone voor 1 euro? Op dit ogenblik heeft Telenet geen plannen om nog goedkope gsm"s aan te bieden die dan verrekend worden in de factuur, maar ze willen de mogelijkheid nog niet helemaal uitsluiten.

Klanten bevoordeeld
Wie op dit ogenblik een Telenet-abonnement heeft, wordt automatisch geüpgraded als hij daar baat bij heeft. Is dat niet zo, dan krijgt de klant voor hetzelfde geld 25 procent meer belminuten en berichten.

De vereenvoudigde tariefplannen komen volgens Telenet niet uit de lucht vallen. Inge Smidts, verantwoordelijke voor de Telenetmarketing haalt enkele conclusies aan uit een consumentenonderzoek: “België staat in Europa op de 21ste plaats als het aankomt op de prijs van mobiele data. Bovendien is het huidige aanbod van tariefplannen een onoverzichtelijke jungle.”

Telenets keuze om bestaande klanten een prijsvoordeel te geven, is een antwoord op een andere conclusie uit het onderzoek. “Bestaande klanten voelen zich benadeeld tegenover nieuwe klanten die altijd de promoties krijgen. Telenet beschouwt iemand als klant als iemand in het gezin een Telenetproduct afneemt.”

Snoeien in roaming
Vanaf 18/7 haalt Telenet de tarieven voor bellen in het buitenland naar beneden. Bellen gaat nog 0,35 euro per minuut kosten en sms"jes kosten 10 cent. Telefoon ontvangen kost negen cent per minuut. Een megabyte gegevens kost 30 cent in het buitenland.

Vanaf 1 oktober schaft Telenet ook de contractduur voor mobiele abonnementen af. Je kan dus opstappen als je wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business