Nieuws

Draadloze hotspots verboden op Olympische Spelen

Iedereen die een draadloze Wifi- of 3G-hotspot meeneemt naar de Olympische Spelen in London loopt het risico die kwijt te raken.

De gadgets staan op een lijst met voorwerpen die zijn verbannen uit de Olympische stadions. Volgens de organisatie riskeert iedereen die een ‘persoonlijk draadloos toegangspunt of 3G-hub’meeneemt het apparaat kwijt kan raken.

Smartphones en tablets mogen wel mee het stadion in, al is het strikt verboden om ze te gebruiken voor het delen van de internetverbinding met anderen.

Het is niet duidelijk waarom de hotspots verboden zijn, maar GigaOM denkt dat winstmotieven een belangrijke rol spelen. British Telecom is de “officiële communicatie dienstenpartner” van de Olympische Spelen 2012 en heeft zodoende 1.500 betalende Wifi-hotspots op Olympisch grondgebied.

Wie al abonnee is bij de Britse provider, krijgt gratis toegang. Wie dat niet is, moet 9,99 pond per etmaal betalen om van de Wifi-verbinding gebruik te kunnen maken.

Het is volstrekt onduidelijk hoe de organisatoren een dergelijk verbod willen afdwingen, maar de kans is groot dat het concurrenten van BT wil ontmoedigen een graantje mee te pikken van de Olympische glans en mikt het niet op specifieke controles voor individuele bezoekers.

3gbthotspotlondennieuwsolympische spelenverbodwifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals