Nieuws

Supertip: 10 dingen om te doen met Instagram

Instagram is een hippe app die je foto"s een vintage cachet geven, maar wat kan je er nu eigenlijk nog mee? We zetten het even op een rijtje.

Zet je foto’s op de kaart

Instamap is eigenlijk niets meer dan een browser voor Instagram, met de handige toevoeging dat je door foto"s kunt browsen op basis van locatie of tag. Je kan foto"s van over de hele wereld bekijken op de kaart, of in een galerij.

Verder kan je met Instamap ook reageren op foto"s en abonnementen opzeggen op andere kanalen.

[related_article id=”161563″]

Instamap is beschikbaar op iOS (iPad én iPhone) en kost 1,59 euro.

Extra filters nodig?

De "100 Cameras in 1"-app bevat 100 poëtisch benoemde filters. Zo kan je nòg creatiever te werk gaan. Natuurlijk kan je vanuit deze app ook rechtstreeks een foto doorsturen naar de Instagram-app en kan je, desgewenst, er een tweede filter overgooien.

100 Cameras in 1 kost 1,59 euro en is enkel beschikbaar voor de iPhone en iPod touch.

Print je foto’s

Misschien wil je één van je creatieve fotografie-uitspattingen wel delen met iemand zonder smartphone? Dan gaat er niks boven klassiek papier! maar hoe print je nu zo"n Instagramfoto af?

Macworld.com heeft een zeer uitgebreid artikel over hoe je een kwalitatief goede afdruk maakt en waar je op moet letten.

Versier je bureaublad

Carousel is een app voor Mac en is beschikbaar in de Mac App Store. Met de app kan je op je Macbook of iMac door Instagram bladeren en makkelijk foto"s importeren naar iPhoto (of andere fotomanagers).

Carousel kost 1,99 euro, maar je kan de app wel vijftien dagen lang testen door deze niet in de Mac App Store maar bij de maker van de app te downloaden.

Leuk om te weten: Carousel is één van de enige applicaties die het aangedurft heeft om niets uit de naam "Instagram" te lenen.

Bekijk je statistieken

Statigr.am is een website die zich heeft gespecialiseerd in het berekenen van statistieken over jouw Instagram account. Zo weet de website je onmiddelijk te zeggen welke foto"s het populairst waren, hoeveel foto"s je al hebt geüpload en hoeveel reacties er totnogtoe al kwamen op al jouw foto"s tesamen.

Statigr.am is gratis te bezoeken vanaf eender welk stuk elektronica met internettoegang en een moderne browser.


 

Onmiddelijk afdrukken op een feestje

Instaprint is een leuk initiatief voor grote evenementen. Dus: als je een festival organiseert of je hebt zin om even 5.000 dollar uit te geven (exclusief reiskosten en verblijf), dan kan je twee medewerkers en vier instaprint-toestellen laten overkomen naar de Benelux om jouw evenement vast te leggen op Polaroid, rechtstreeks en draadloos met behulp van Instagram.

Meer info over Instaprint vind je hier.

Bekijk op je Mac

InstaDesk is een Mac app die je best kan vergelijken met een RSS-lezer voor Instagram. Zo kan je bladeren door albums, profielen en tags en krijg je in de middenkolom netjes alle foto"s te zien.

Instadesk kost 3,99 euro in de Mac App Store. Je kan helaas geen foto"s uploaden vanuit de app.


 

Stickers en Posters

Je kan je Instagram-momenten ook vereeuwigen op een poster van 50x100cm groot, of misschien liever op 252 kleine stickertjes. Printstagram print je poster voor 25 dollar en een boek met kleine stickertjes kan al vanaf 10 dollar.

 

Sturen als postkaart

Je kan je favoriete vakantiefoto ook opsturen als postkaart. Postagram doet dit voor je: ze printen een selectie van jouw foto"s uit op een briefkaart en versturen het naar jouw adres naar keuze. Een postkaartje opsturen kost één dollar maar de bestemmeling moet zich wel in de Verenigde Staten bevinden. Hopelijk komt de dienst ook snel in Europa beschikbaar.

Insta-vrienden maken

Wil je vrienden worden met iemand die al "bevriend" is op Instagram? Daar kan meetup.com misschien wel voor zorgen. De dienst heeft bijna 9.000 Instagrammers wereldwijd al kunnen mobiliseren, waaronder ook een twintigtal in België en ongeveer evenveel in Nederland. Zeker checken!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business