Nieuws

Grote spelmakers gaan tekeer tegen Windows 8

Valve-baas Gabe Newell vindt het aanstaande Windows 8 een ‘catastrofe’ en krijgt bijstand van Blizzard, maker van onder meer World of Warcraft.

Newell haalde Windows 8 hard onderuit toen hij aanwezig was bij Casual Connect, een beurs voor videogames in het Amerikaanse Seattle.

Tijdens een podiuminterview, zo meldt AllthingsD, legde de directeur van Valve uit dat zijn bedrijf bezig is met een nieuwe versie van Steam voor Linux.

Volgens Newell is de overstap van het razend populaire distributieplatform voor pc-games niet zozeer uit liefde voor het opensource besturingssysteem, maar is de beslissing eerder een voorzorgsmaatregel.

[related_article id=”161452″]

“Ik denk dat Windows 8 een catastrofe is voor iedereen in de pc-wereld. Ik denk ook dat we enkele hoog aangeschreven OEM-fabrikanten zullen verliezen, die de markt zullen verlaten”, zegt Newell.

Valve, dat niet alleen distributeur maar ook succesvol spelmaker is, ziet de toekomst van Windows 8 blijkbaar zo somber in dat het niet afhankelijk wil zijn van het besturingssysteem als het ten onder gaat.

Kort na het interview kreeg Newell steun van een andere grootmacht in de wereld van pc-games. Rob Pardo, vice-president spelontwerp bij Blizzard Entertainment haalde de ‘catastrofe’-uitspraak van de Valve-directeur op Twitter aan en voegde toe dat Windows “ook niet geweldig is voor Blizzard.”

Het is niet helemaal duidelijk waarom de spelmakers zo negatief zijn over Windows 8. Een reden zou het strenge beleid kunnen zijn dat Microsoft uitoefent over softwareontwikkeling voor het nieuwe OS.

Het zou ook kunnen dat Valve vreest dat Microsoft met de Windows Store en zijn Xbox-dienst een concurrent wil worden van Steam, dat op dit moment zo’n 2.500 titels telt.

blizzardcatastrofegabe newellinterviewkritiekmicrosoftnieuwssteamvalvewindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals