Omio.com

De iPhone 3GS, het inmiddels meer dan drie jaar oude iPhone-model, gaat op pensioen.  Dat heeft Apple volgens iPhoneclub bevestigt. iPhoneclub meldde afgelopen weekend dat de iPhone 3GS niet meer leverbaar is in België. Enkel via de online Apple Store zou het toestel voorlopig nog te bestellen zijn. We hebben Mobistar om bevestiging gevraagd, maar […]

Advertentie

De iPhone 3GS, het inmiddels meer dan drie jaar oude iPhone-model, gaat op pensioen.  Dat heeft Apple volgens iPhoneclub bevestigt.

iPhoneclub meldde afgelopen weekend dat de iPhone 3GS niet meer leverbaar is in België. Enkel via de online Apple Store zou het toestel voorlopig nog te bestellen zijn.

We hebben Mobistar om bevestiging gevraagd, maar hebben voorlopig geen reactie mogen ontvangen.

[related_article id=”158256″]

Update: Mobistar heeft laten weten dat de iPhone 3GS nog te koop is.

Volgens de anonieme bron zullen er geen nieuwe leveringen meer komen. Dat bevestigt het gerucht dat de opvolger van de iPhone 4S, waarschijnlijk iPhone 5 of "new iPhone", binnenkort aangekondigd wordt.

Nieuw ontwerp

Afgelopen week werden er ook foto"s van vermoedelijk de nieuwe iPhone gelekt: het toestel zal gaan lijken op de ruwe versie waarover we eerder al schreven.

Zo zal de iPhone 5 waarschijnlijk een vier inch scherm hebben en zal de achterkant van metaal zijn.

Aankondiging gepland

De iPhone 5 of nieuwe iPhone zal waarschijnlijk op 12 september aangekondigd worden. Apple heeft een groot evenement gepland op die datum, meldt iMore.  iMore meldt ook dat de iPad mini op die datum aangekondigd zal worden.

Op 21 september, 9 dagen later, zal de iPhone vermoedelijk te koop worden aangeboden in een eerste reeks landen.

Of België en Nederland daar bij zullen zijn is twijfelachtig: de voorbije jaren was de Benelux bij de tweede reeks lanceringen, enkele weken later.  Wij zullen de iPhone 5 waarschijnlijk vanaf 5 oktober kunnen kopen in een Mobistar Center (België) of bij T-Mobile (Nederland).

Mobistar werkt vermoedelijk weer met een reserveringssysteem zoals de afgelopen jaren. 

En wat met het besturingssysteem?

iOS 6 zal tenslotte op woensdag 19 september beschikbaar komen voor het grote publiek. Voorlopig is iOS 6 enkel beschikbaar voor ontwikkelaars.