Nieuws

Android 4.0 komt naar Raspberry Pi

De makers van de Raspberry Pi kondigen aan dat een werkende versie van Android 4.0 is verschenen voor de budget-pc op creditcardformaat.

Eben Upton, hoofd van de Raspberry Pi Foundation, meldde dinsdag op de productblog dat ontwikkelaar Naren Sankar tot nu toe de meest succesvolle poging af heeft om Android aan de gang te krijgen op de razend populaire hobbycomputer.

De versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich heeft al de beschikking over hardwaresnelling voor video en grafische elementen, maar mist voorlopig nog ondersteuning voor geluid.  In de video hieronder zie je het project in actie.

[related_article id=”158662″]


Hoewel de getoonde versie tot nu toe de meest bruikbare Android-versie is voor de Raspberry Pi, zijn ook andere ontwikkelaars van de Razdroid-groep bezig met hun eigen versies. Die zijn beiden gebaseerd op CyanogenMod, een populaire Android-rom.

Upton zegt dat hij binnenkort hoopt een goed werkende broncode online te zetten, waar eigenaren van de Raspberry Pi zelf mee aan het knutselen kunnen slaan.

Knutselaars zijn dol op de kleine, goedkope computers en voegen voortdurend nieuwe uitvindingen aan het productforum. Pratende robots, onbemande vliegtuigjes en zelfs een op Google Glasses gebaseerde bril zijn al in ontwikkeling.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business