Nieuws

Maker Angry Birds wil naar de beurs

Rovio, maker van het populaire mobiele spel Angry Birds, overweegt een beursgang. Het bedrijf zegt echter wel dat het rustig zijn opties zal overwegen voor een dergelijke stap.

Mikko Setälä, het financiële hoofd van Rovio, maakte ditvoornemen bekend in een interview met het Zweedse dagblad Dagens Industri. Het is de eerste keer dat het bedrijf formeel bevestigt dat het een beursgang overweegt.

“We hebben een IPO voorbereid voor 2013. Maar de eigenaren hebben nog geen beslissing genomen over wanneer dit zal gebeuren, als het al gaat gebeuren. Als we publiek gaan, zal het ten vroegste gebeuren in de tweede helft van volgend jaar”, zegt Setälä volgens het Zweedse nieuwsprogramma Yle Uutiset.

[related_article id=”161563″]

Rovio kan nog weinig details geven over de eventuele beursgang. Het weet zelfs nog niet op welke beurs en in welk land het publiek zal gaan. De waarde van het bedrijf wordt nu al geschat op 60 miljard, wat meer zou zijn dan de huidige waarde van Nokia.

“Dat is pure speculatie. We zijn nog niet naar buiten gekomen met een getal”, zegt Setälä. “Het zou ook verkeerd zijn om dat te doen. We weten nog niet wanneer en waar een notering op de beurs zal plaatsvinden.”

Voorlopig moet Rovio nog altijd hebben van zijn megahit Angry Birds, een puzzelspelletje dat al jaren stijf bovenaan staat van de hitlijsten in mobiele appwinkels.

Rovio heeft inmiddels al meer dan een miljard keer downloads op zijn kerfstok staan, waarschijnlijk meer dan het totale aantal downloads in de gehele Windows Phone Marketplace.

Het bedrijf verkoopt inmiddels ook Angry Birds-speelgoed en andere merchandise, waar het een groeiend percentage van zijn inkomsten uit haalt.

Zijn nieuwste titel, het puzzelspel Amazing Alex, had korte tijd net zoveel succes als Angry Birds, maar is inmiddels weer uit de ranglijsten verdwenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business