Nieuws

iPad-app Zuum probeert ziektes te vermijden

Zuum, een iPad-app die ontwikkeld werd door de Washington-universiteit, vertelt je niet alleen welke ziektes je mogelijk kunt ontwikkelen, maar ook hoe je ze kunt vermijden.

Wanneer het op sommige ziektes aankomt – hartaandoeningen, diabetes en verscheidene kankers – zijn enkele simpele veranderingen aan je levensstijl de beste preventie. En hoewel iedereen wel weet dat je eigenlijk gezond moet eten, dat je moet bewegen en dat je jezelf niet te veel mag laten gaan met rook- en drinkwaren, is het mogelijk veel motiverender om veranderingen in ons leefpatroon aan te brengen als we weten dat we bepaalde ziekten mogelijk zullen krijgen.

Zuum, een nieuwe iPad-applicatie die je risico op bepaalde ziektes gokt en tips personaliseert, probeert je algemene gezondheid te verbeteren.

[related_article id=”158256″]

“We willen mensen gewoon informeren over makkelijke veranderingen die je in je leven kunt aanbrengen waardoor je bepaalde ziektes kunt vermijden”, zegt Graham Colditz, een preventie-expert aan de Washington School of Medicine in St. Louis, in een persbericht. “Er zitten drie decennia onderzoek in Zuum, een app die gepersonaliseerde gezondheidstips aanbiedt.”

De app is niet adembenemend: je vult een vragenlijstje in – rook je, en zo ja, hoeveel – en je krijgt een lijstje met alle ziektes die je mogelijk kunt krijgen. Daarnaast krijg je enkele veranderingen die je in je leven kunt brengen om het risico op die bepaalde ziektes te doen dalen. De meest effectieve functie van de app is echter dat het je inbox regelmatig vult met herinneringen.

Colditz, die de app samen met een team communicatie- en ontwerpexperts ontwikkelde, zegt dat hoewel Zuum op jarenlang wetenschappelijk onderzoek steunt, het echt geen vervanger is voor doktersadvies. Toch hoopt hij dat de applicatie mensen zal helpen gezondere levenskeuzes te maken.

appapplegezondheidipadnieuwspreventieziektezuum

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals