Apple schrapt YouTube in iOS

In de nieuwste bèta van iOS 6 ontbreekt de YouTube-applicatie. Die zal niet langer standaard worden meegeleverd, al komt er wel een alternatief.

YouTube pronkt al sinds de eerste iPhone, intussen vijf jaar oud, op het startscherm. Maar in bèta 4 (de meest recente) van besturingssysteem iOS 6 is die app nergens te bespeuren.

Het was 9to5Mac die het ontbreken als eerste opmerkte. Later gaf Apple zelf aan The Verge uitleg waarom de toepassing ontbreekt.

[related_article id=”158256″]

“Onze licentie om de YouTube-app met iOS mee te leveren is afgelopen. Klanten kunnen YouTube gebruiken in de Safari browser en Google werkt aan een nieuwe YouTube-app die in de App Store zal zitten.”

YouTube verdwijnt dus niet, maar je zal de toepassing wel zelf moeten downloaden. Volgens Engadget zal dit echter geen verschil maken voor oudere toestellen. Wie iOS 5 blijft draaien zal YouTube gewoon tussen zijn app-verzameling blijven terugvinden.

Apple en Google konden het vroeger goed met elkaar vinden. Maar sinds de iPhone en Google’s mobiel besturingssysteem Android, de twee leiders op de smartphonemarkt, is de relatie tussen beide bedrijven grondig verzuurd.

Eerder raakte al bekend dat de kaartenapplicatie in iOS voor het eerst in vijf jaar niet langer Google Maps gebruikt, maar wel TomTom. Door YouTube niet meer standaard mee te leveren lijkt het water tussen beide partijen opnieuw iets dieper.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business