De laatste versie van Google Translate voor Android maakt het mogelijk om foto"s te vertalen. De technologie leent Google van Google Goggles, een beeldherkenningsprogramma dat foto"s analyseert en kan interpreteren. Tot voor kort moest je zelf typen of dicteren om iets vertaald te krijgen bij Google Translate. Nu is dat dus niet meer nodig: de […]


De laatste versie van Google Translate voor Android maakt het mogelijk om foto"s te vertalen.

De technologie leent Google van Google Goggles, een beeldherkenningsprogramma dat foto"s analyseert en kan interpreteren.

Tot voor kort moest je zelf typen of dicteren om iets vertaald te krijgen bij Google Translate. Nu is dat dus niet meer nodig: de app herkent tekst op de foto en vertaalt deze naar de taal naar keuze.


[related_article id=”158901″]


De OCR-functie werkt enkel in het Tsjechisch, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans en Turks.  Je kan voorlopig dus nog geen Marokkaans of Zweeds vertalen, maar Google zegt binnenkort meer talen aan dit rijtje toe te voegen.

De Google Translate-app is te downloaden in de Google Play-store. Voorlopig zit er nog geen OCR-herkenning in de iOS versie van de app.