Nieuws

µTorrent krijgt advertenties ingebakken

BitTorrent, het bedrijf achter µTorrent, gaat binnenkort voorzien worden van advertenties in de vorm van gesponsorde torrents.

In een forumbericht maakte R3TR0, een administrator op de µTorrent-fora, bekend dat het torrent-downloadprogramma binnen een paar weken een nieuwe versie zal krijgen met het nieuwe advertentiesysteem.

Bovenaan de torrentlijst zal vanaf dan een gesponsorde torrent te vinden zijn. Bedrijven kunnen hun torrent zo promoten aan ruim honderd miljoen gebruikers.

Verder meldt het bedrijf dat de nieuwe advertenties geen verandering zullen brengen op gebied van privacy: de advertenties worden mee opgehaald bij het controleren op updates en er zullen geen privégegevens worden doorgesluisd naar BitTorrent-servers.

Door middel van het bundelen van een browsertoolbar van adverteerders en het verkopen van geavanceerdere downloadclients µTorrent Plus en BitTorrent Plus heeft BitTorrent voorlopig voldoende inkomsten om de kosten te dekken, maar volgens het bedrijf schiet er geen budget over om zijn producten beter te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business