Nieuws

Facebook wist eindelijk je verwijderde foto’s

Facebook is eindelijk in staat om gewiste foto’s ook daadwerkelijk snel van zjin servers te verwijderen. Daarmee komt een einde aan een jarenlange klucht.

Het sociale netwerk heeft al jaren het probleem dat gewiste foto’s alsnog zichtbaar waren, als je de directe weblink voor de afbeelding maar had. De foto’s verschenen weliswaar niet meer in het profiel van de gebruiker, maar waren dus nog altijd beschikbaar.

Facebook zegt nu dat het nieuwe systemen voor foto-opslag in gebruik heeft genomen die het gênante probleem moeten oplossen. Volgens het bedrijf moeten afbeeldingen binnen 30 dagen zijn verwijderd van zijn content delivery network (CDN).

[related_article id=”158578″]

“Als gevolg van ons werk op het gebied van beleid en infrastructuur hebben we een ‘maximale leeftijd’ van 30 dagen ingesteld voor onze CDN-links”,  zei een woordvoerder van Facebook.

“Desondanks zal in sommige gevallen de inhoud van de CDN veel sneller verlopen, gebaseerd op een aantal factoren”, aldus Facebook. Dat houdt in dat de foto’s in veel gevallen veel sneller verdwijnen dan de gestelde maximumduur.

“Voor de duidelijk: de foto’s worden ogenblikkelijk onzichtbaar voor andere Facebook-gebruikers wanneer de foto in eerste instantie wordt gewist door de gebruiker”, vervolgt de woordvoerder.
“Het tijdskader van 30 dagen is alleen van toepassing op gecachete beelden op het CDN.”

Ars Technica probeerde het nieuwe systeem uit en concludeerde dat zijn gewiste foto’s al na twee dagen niet meer beschikbaar waren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business