Nieuws

ZDNet-leeslijst: Mag je digitale muziek doorverkopen?

In de leeslijst van deze week staat een dienst terecht voor het tweedehands doorverkopen van legaal gekochte digitale muziek. Verder: Assange, Mars-verkenner Curiosity en vrouwenhaat bij gamers.

We hebben heel wat uitstekend leesvoer in deze editie van onze wekelijkse leeslijst. Een van de interessantste stukken is toch wel het Forbes-artikel dat uitlegt hoe Linkedin spectaculaire winstcijfers laat zien, terwijl het beursaandeel van Facebook maar blijft kelderen

Ook aan te raden: de dubieuze rekensommen rondom de echte schade van cybercriminaliteit en een leuk vraaggesprek met het team achter de Curiosity Rover, dat op dit moment op Mars rondrijdt.

Kost cybercrime ons 1 biljoen dollar?
Volgens bekende antivirusbedrijven is de financiële schade die cybercriminelen toebrengen aan de bedrijfswereld kolossaal. Maar er is iets mis met hun rekenkunde.

Einzelgänger Assange
De voortdurende soap rondom Julian Assange leidt de aandacht af van een revolutionaire site die lelijke geheimen aan het licht brengt. Zorgt de flamboyante voorman met zijn gedrag eigenhandig voor de ondergang van Wikileaks?

Tweedehands digitale muziek, mag dat?
De discussie rondom digitale media draait vaak om DRM, piraterij en auteursrechten. Maar voor het eerst staat in Amerikan een dienst voor de rechter die legaal gekochte muziek tweedehands doorverkocht. Waarom mag dat eigenlijk niet?

Een jaar zonder internet, de eerste update
The Verge-journalist Paul Miller ging als experiment een jaar lang volledig offline. Drie maanden later lezen we hoe het er met hem voorstaat.

Winst maken met sociaal netwerken
Facebook staat dan wel dagelijks in de schijnwerpers, maar het is Linkedin dat daadwerkelijk flinke winst weet te maken. In dit langere profiel van Forbes ontdek je hoe dit mogelijk is.

Mars-mannen antwoorden
De Reddit IAmA, een open vragenuurtje voor het internet, is een fenomeen. Ditmaal wist de site het team te strikken dat aan de knoppen zit van de Mars-verkenner Curiosity. 

Vrouwenhaat bij gamers
De gameswereld kan een wrede plek zijn voor vrouwelijke spelers. Elisa Meléndez legt uit waar ze als geek en gamer mee te maken krijgt en trekt parallellen met de echte wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business