Nieuws

Geef schwung aan je foto’s

Geef schwung aan je foto’s

Ogen je foto’s maar flets of saai, dan kan je die met Perfect Effects nieuw leven inblazen. En het hoeft je weinig of geen moeite te kosten.

Perfect Effects Free is de opvolger van het programma Phototools Free. Het laat zich installeren als een aparte applicatie, maar ook als plug-in in een aantal andere toepassingen, waaronder Photoshop (Elements) en Lightroom.
Je moet je wel even registreren om de downloadlinks voor Windows en Mac te ontvangen.

[download_file]

De eerste keer start het programma met een mini-tutorial die je wegwijs maakt in de tool. Niet dat dat echt nodig is, want de meeste functies spreken voor zich en bovendien is het aantal mogelijkheden ook beperkt. Je krijgt dan wel een 7-tal menu-items te zien, maar slechts twee ervan blijken functioneel in deze gratis editie: Effects en Layers. De overige leveren je weinig meer op dan advertenties voor de commerciële variant.
Het Effects-menu haalt een reeks knoppen naar boven, telkens met een ander effecttype: Borders, Effects, Instant en Textures. In totaal zijn er dat 25, waaronder Insta-Lomo, Sepia Toner en Cracked Paint. Niet echt veel dus, maar de kwaliteit is merkelijk hoger dan bij vele andere gratis effectenjagers.
Handig is ook dat je die effecten in verschillende lagen kan ‘cumuleren’, waarbij je de sterkte van elk effect afzonderlijk regelt met behulp van een schuifknop.

Het Layers-menu dan laat je toe één optimale foto samen te stellen uit een reeks versies die een verschillende belichting hebben.

Perfect Effects kan onder meer jpg, tiff, psd en diverse raw-formaten inlezen en schrijft zelf weg naar jpg, tiff of psd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business