Nieuws

Ubi: spraakgestuurde Androidcomputer in je stopcontact

Science fiction wordt steeds meer nabije toekomst. Nu is er Ubi, een apparaat op Kickstarter, dat je in een stopcontact steekt en gebruik maakt van je wifi-netwerk. Je geeft via spraakcommando’s opdrachten en je zal via spraak en licht een antwoord krijgen.

Ubi bevat een microfoon, meerdere sensoren en luidsprekers en draait op Jelly Bean (Android 4.1). Het bevat tevens een USB-poort zodat je andere apparaten als speakers kunt aansluiten. De verbinding met je smartphone verloopt via bluetooth. Het apparaat wordt met het commando “Ubi” geactiveerd, waarna je via spraakcommando’s aan het apparaat vragen kan stellen. Door middel van spraak en meerdere kleuren in verlichting zal Ubi je als een trouwe dienaar van een antwoord voorzien.

De spraakbesturing draait op Android en er zitten een aantal zeer interessante apps in het vat. Voorbeelden daarvan zijn: bellen, e-mailen, zoeken op internet, weersvoorspellingen opvragen, een virtuele assistent (voor afspraken, RSS-feeds etc.), wekker, intercom, babyfoon en klimaatbeheersing. Het kan je zelfs van kledingadviezen voorzien, gebaseerd op het weer.

[related_article id=”152275″]

Het concept is aangemeld op Kickstarter. Dit is een platform waar je een idee kan aanbieden en waar andere mensen (backers) kunnen toezeggen daar geld in te stoppen. In ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld je product of een andere beloning. Ubi moest 36.000 dollar verzamelen om werkelijkheid te worden. Ondertussen hebben al 449 backers samen meer dan 71.000 dollar toegestoken en ziet het er dus naar uit dat de Ubi binnenkort een feit zal zijn. Voor 189 dollar kan je je verzekeren van een exemplaar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business