Nieuws

Ethernet naar volgende generatie

De behoefte aan netwerkbandbreedte verdubbelt ongeveer iedere twee jaar. Dit blijkt uit een onlangs verschenen rapport over de groei van het netwerkgebruik. Dat rapport komt uit op een verwachte behoefte van 1 Tbps in 2015 en 10 Tbps in 2020. De werkgroep IEEE 802.3 Industry Connections Higher Speed Ethernet Consensus wil naar aanleiding hiervan binnen een jaar een besluit vastleggen over een nieuwe ethernetstandaard.

Veel bedrijven en organisaties maken zich druk over de komende tsunami van data. De vraag is hoe de benodigde snelheid op een effectieve en betaalbare manier kan worden ingevuld. Voor een terabitsnelheid zijn volgens de werkgroep nog geen economisch haalbare oplossingen voorhanden. De grootgebruikers zijn bang dat de meer haalbare snelheid van 400 Gbps niet in hun behoeften zal kunnen voorzien.

Het zou kunnen dat de werkgroep tot de conclusie komt dat de ontwikkeling voor beide snelheden parallel zal worden gestart. Dat is ook gebeurd tijdens de ontwikkeling van de huidige ethernetstandaarden, die tegelijk voor 40 en 100 Gbps zijn ontwikkeld.

[related_article id=”152275″]

Thuisgebruikers maken zich nog niet zo druk over ethernetstandaarden en weten vaak niet hoe snel hun netwerk is. De beperkingen zitten voor thuisgebruik vooralsnog in het openbare netwerk, zoals het DSL-, kabel- of glasvezelnetwerk. Er is dus weinig noodzaak je hier als consument druk over te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business