Nieuws

Google werkt aan opvolger Galaxy Nexus

Google brengt bij elke ‘grote’ nieuwe Androidversie een toestel uit in de Nexus-serie, dat gemaakt wordt door een grote fabrikant. Zo was de Galaxy Nexus van fabrikant Samsung en de Nexus 7 van Asus. De Galaxy Nexus is de nieuwste smartphone in de Nexus-serie van Google en het ziet er naar uit dat er een upgrade komt voor dit toestel. Om een heel nieuw toestel lijkt het niet te gaan.

Sammobile heeft de hand weten te leggen op een document waarin we de GT-I9260 zien, een nummer dat in de lijn van de Galaxy Nexus lijkt te liggen (GT-I9250). Deze ‘nieuwe Nexus’ heeft een kleine upgrade gehad qua specificaties. Het toestel draait op een dual-core processor geklokt op 1.5 GHz en er zou een SD-kaartslot inzitten. Daarnaast bevat het een camera met 8 megapixel aan de achterzijde en een camera met 1,9 megapixel langs voor. Of dit daadwerkelijk de opvolger van de Galaxy Nexus is, is niet bekend, maar het zou zeker zo kunnen zijn.

Het is dan wel weer vreemd dat er een Nexus-apparaat opduikt dat niet tegelijkertijd met een nieuwe Androidversie verschijnt. Aan de andere kant gonst het al een tijd van de geruchten dat Google meerdere Nexus-toestellen van verschillende fabrikanten uit wil brengen om te verkopen via haar eigen online winkel. In de Verenigde Staten worden de Galaxy Nexus en Nexus 7 inmiddels verkocht via de Google Play Store. Het is goed mogelijk dat Google afstapt van de Nexus-serie als naam voor ontwikkelingstoestellen voor nieuwe Androidversies en de naam ‘Nexus’ gaat gebruiken voor pure Androidtoestellen, zonder toevoegingen door fabrikanten.

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business