Een fonds van KBC heeft enkele honderdduizenden dollars verloren door de slechte beurskoers van Facebook. De bank trekt daarom naar de rechtbank. Volgens De Standaard kocht KBC Groep eind juni 23.600 aandelen van de sociaalnetwerksite. Het exacte verlies wordt niet bevestig maar de krant rekent uit dat de bank 440.000 dollar of 350.000 euro heeft […]

Advertentie

Een fonds van KBC heeft enkele honderdduizenden dollars verloren door de slechte beurskoers van Facebook. De bank trekt daarom naar de rechtbank.

Volgens De Standaard kocht KBC Groep eind juni 23.600 aandelen van de sociaalnetwerksite. Het exacte verlies wordt niet bevestig maar de krant rekent uit dat de bank 440.000 dollar of 350.000 euro heeft verloren als het vanaf de eerste beursdag die aandelen kocht.

KBC Asset management, waar de fondsen van het bedrijf zitten, sluit zich daarom aan bij de klacht van andere investeerders tegen Facebook. Zij gaan er van uit dat de site foute en misleidende informatie doorgaf.

Halvering
Facebook heeft er een miserabele beursgang opzitten. Sinds het bedrijf op 18 mei naar de Nasdaq trok is de koers alleen maar gezakt. Wie toen voor 38 dollar een aandeel kocht, krijgt daar vandaag nog 19,16 dollar voor.

Relatief verlies
De Standaard nuanceert wel dat het Facebookavontuur van KBC niet noodzakelijk betekent dat KBC zwaar wordt getroffen. Het bewuste fonds draagt het verlies, maar de bank heeft in totaal zo’n vier miljard dollar aan Amerikaanse aandelen. Daaronder zitten ook aandelen van Apple die het bedrijf volgens de krant alleen al in de laatste maanden zo’n 25 miljoen dollar hebben opgebracht.

Advertentie