Nieuws

Koningshuis Noorwegen in gevaar door Instagram

De gevaren van sociale media moeten niet overschat worden, maar de zoon van de Noorse kroonprinses heeft het wel heel bont gemaakt. De 15-jarige Marius Borg Høiby blijkt al bijna een jaar foto’s met gps-data op Instagram te plaatsen.

Bij de meeste mensen die sociale media gebruiken is inmiddels wel duidelijk dat je niet zomaar privé-informatie moet delen. Inbrekers en andere criminelen zouden gebruik maken van Facebook, Twitter en andere diensten om te kijken waar een mooie buit te halen valt. Die boodschap was bij de zoon van de Noorse kroonprinses nog niet aangekomen. Journalisten van de Noorse krant VG ontdekten dat de jonge Marius zijn Instagramaccount openbaar had en daar foto’s op plaatste die voorzien waren van gps-locatiegegevens.

Het koninklijk huis van Noorwegen is uiteraard niet gediend met het uitlekken van dat soort informatie, omdat het een mogelijk veiligheidsrisico vormt. Nadat de journalisten het veiligheidsrisico aan het koningshuis hadden gemeld werd de account daarom op privé gezet. Dat bekende personen of leden van rijke families een hoger risico lopen, bleek wel toen de zoon van Eugene Kaspersky, oprichter van het Russische antivirusbedrijf Kaspersky Lab, vorig jaar ontvoerd werd nadat kidnappers zijn locatie en gewoontes hadden bijgehouden via sociale media.

[related_article id=”158578″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business