Nieuws

Muziek op basis van je fysieke snelheid

Met name bij opzwepende muziek is het gevaar natuurlijk groot dat je steeds harder gaat rijden. Deze applicatie moet dat voorkomen, en vertraagt de muziek bij het overschrijden van de maximale snelheid.

Het reclamebureau Happiness Brussels bedacht voor de Vlaamse organisatie OVK, ofwel Ouders van Verongelukte Kinderen, een applicatie die muziek vertraagt als je te hard rijdt, waardoor zelfs de meest uptempo muziek verandert in een balade bij het hardrijden.

Aan de uitwerking van de app schort nog wel wat: bij het starten kies je de muziek die je wilt horen, eventueel door middel van een afspeellijst.

[related_article id=”161563″]

Tijdens het rijden moet je helaas zelf aanduiden hoe snel je op die weg mag rijden met keuze uit 50, 90 en 120 kilometer per uur. Als je te hard rijdt zal het nummer vertragen, en bij overschrijding van tien kilometer per uur of meer stopt de muziek volledig.

Het feit dat je zelf moet aanduiden hoe snel je op die mag is voor de bestuurder geen veilige actie, want die mag de smartphone eigenlijk niet bedienen tijdens het rijden. Verder is er geen mogelijkheid om dertig of zeventig te selecteren, waardoor de app in een zone dertig of zeventig bijna onbruikbaar is.

De app ‘Slow Down’ is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business