Nieuws

Apple iPhone 5: stand van zaken

Deze week zijn er weer een boel nieuwe geruchten de wereld in gestuurd. Sommige houden meer steek dan andere, maar we vatten ze toch even samen.

Om nog even terug te blikken kan je nog steeds terecht op het artikel dat eerder deze maand verscheen: "De 10 meest waarschijnlijke iPhone 5 geruchten".

iPhone 5 komt er zo uit te zien

In onderstaande video zien we de Samsung Galaxy S3 rechts, en links een compilatie van hoe de iPhone 5 er uit zou kunnen zien. Trek jezelf niks aan van de screenshot uit iPhone OS 3: de maker van het filmpje zal zo ver niet nagedacht hebben.

[related_article id=”158256″]

In het filmpje zien we alles aspecten van de nieuwe iPhone, en hoe hard Samsung zijn best heeft gedaan om er niet op te lijken. De simulatie werd ontdekt door RazorianFly.

Volgende iPhone in september

iPhoneclub maakte dinsdag melding van het feit dat de Duitse telecomoperator Mobilcom-Debitel op zijn website melding maakte van de iPhone 5.

In de e-mail stond het volgende te lezen:

“In september is het eindelijk zover: een nieuwe generatie smartphone komt in de handel. Mobilcom-Debitel informeert u indien gewenst gratis over alle wetenswaardigheden rondom de iPhone.”

Of de operator gelijk heeft en Duitsland effectief een nieuwe iPhone mag verwelkomen is nog even afwachten. De afbeeldingen op de website tonen alvast een toestel ter grootte van een grote luidspreker die je op een podium kan verwachten.

Er circuleren al langer geruchten dat Apple op 12 september de opvolger van de iPhone 4S zal voorstellen. Op 14 september zullen Amerikaanse klanten de nieuwe iPhone kunnen bestellen en op 19 september zou iOS6 definitief beschikbaar komen.

Opvallend is dat Mobilcom-Debitel op zijn website iets voorzichtiger is. Men spreekt er over ‘De nieuwe smartphone’, maar de telecomprovider suggereert wel dat er een 4” scherm in zal zitten en dat het toestel dunner zal worden dan zijn voorganger, wat strookt met eerdere geruchten.

De iPhone 4S werd op dinsdag 4 oktober aangekondigd. Tien dagen later, op 14 oktober, kwam de iPhone beschikbaar in de VS. Nog eens 2 weken later was het dan de beurt aan de Benelux.

Naar verwachting zal de nieuwe iPhone dus op 21 september te koop zijn in de VS, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Canada en Australië. 2 weken later, op 5 oktober, zou de iPhone dan eindelijk in België en Nederland beschikbaar komen.

Volgende iPhone in september (2)

Volgens verschillende nieuwsbronnen heeft Verizon, één van de grotere operatoren in de Verenigde Staten, een vakantiestop ingelast eind september.

Werknemers van Verizon-winkels mogen geen vakantie nemen tussen 21 en 30 september. De voorbije jaren laste AT&T ook al elk jaar een vakantiestop in bij de lancering van een nieuwe iPhone. De kans is dus zeer groot dat de iPhone op 21 september in de verkoop gaat in de VS.

iPhone 5 krijgt 9-pins dock-connector met optionele 30-pin adapter

Naar verluid zal de iPhone 5 een 9-pin dock-connector krijgen. Apple zal wel een dock-connector en mini dock-connector naar micro-USB blijven verkopen, en er komt een optionele adapter om compatibiliteit met huidige docks te behouden.

Melablog maakte een afbeelding met hoe zo’n adapter en dock-connector er mogelijk uit zou kunnen zien. De audio-jack zal niet gebruikt worden voor geluid maar voor extra stabiliteit, en zal gewoon gebruikt kunnen worden, denkt Melablog verder.

iPhone 5 ondersteunt 4G in België en Nederland

De opvolger van de huidige iPhone zal 4G-ondersteuning krijgen in de Benelux. Dat denkt Tweakers op basis van naar eigen zeggen welingelichte bronnen.

Officieel blijft de reden van het vermoeden echter vaag: EveryThing Everywhere, de operator die ontstaan is nadat T-Mobile en Orange samenvoegden in het Verenigd Koninkrijk, heeft plannen om op 11 september een 4G-netwerk te lanceren. Het zou wel heel toevallig zijn dat dat 1 dag is voor de aankondiging van de nieuwe iPhone.

Pocket-lint denkt dat het eigenlijk helemaal niet zo toevallig is. Everything Everywhere zal dezelfde 1800Mhz-band gebruiken als de providers in Nederland en België, maar ook in de rest van Europa. Apple zou wel al te gek zijn om de iPhone 5 niet op de 1800Mhz-band te laten werken, want dan lopen ze één van de grootste consumentenmarkten mis.

Al bij al genoeg om te concluderen dat de iPhone 5 dus wel 4G zal aanbieden in Europa, en meer bepaald in België en Nederland. Maar er is mogelijk meer aan de hand. Arnoud Wokke, schrijver van het artikel op Tweakers, zegt op Twitter dat als er geen goede bron is hij het niet schrijft. Dit verhaaltje is dus eigenlijk een leeg omhulsel en volgens Wokke is het zeker dat de iPhone ook in de Benelux 4G zal ondersteunen.

Wij zijn alvast benieuwd, maar zijn voorlopig toch niks met een iPhone die kan werken op het 4G-netwerk: de eerste netwerken in België worden pas eind dit jaar of begin 2013 uitgerold in de grote steden. Het zal nog wel een tijdje duren vooraleer we overal op het 4G-netwerk kunnen om kattenvideo’s in HD te bekijken.

iPad Mini

Met nog enkele weken te gaan tot de volgende Apple-aankondiging, op 12 september in het Moscone Center in San Francisco, komen er steeds meer concrete bewijzen voor een iPad mini naar buiten. In dit geval gaat het om een memo die verstuurd is naar alle Apple Premium Resellers in Europa.

Apple Premium Resellers zijn officieel gecertificeerde Apple-verkooppunten die niet aan Apple zelf toebehoren. Zij hebben een memo gekregen waarin staat dat er meer winkelruimte gereserveerd moet worden voor de iPad. De uitbreiding van de winkelruimte hangt zeer waarschijnlijk af met het verschijnen van een extra model in de line-up, naast de huidige iPad 2 en "new" iPad. De deadline voor het uitbreiden van de winkelruimte is 12 september.

Overigens hebben sommige Resellers te horen gekregen dat de Mac Pro en Mac Mini uit het assortiment gaan verdwijnen en dat de schapruimte voor iPods (en accessoires) wordt teruggedrongen. Op basis van de kwartaalcijfers van Apple is dit wel te verklaren: de iPhone en iPad zijn goed voor verreweg het grootste deel van de omzet van Apple.

Wat nog?

Eerder deze maand schreven we al een artikel met een overzicht van de tien meest waarschijnlijke geruchten. Enkele geruchten mogen intussen al als ‘bevestigd’ worden gearchiveerd.

De iPhone 5 wordt naar alle verwachting dunner en krijgt een metalen achterkant.  Ook bijna zeker is dat het toestel een kleinere dock-connector krijgt en een groter scherm. De opvolger van de iPhone  is zo goed als gedoemd om begin oktober bij ons op de markt te komen. Er is voorlopig nog grote onzekerheid over de A6-chip, NFC-mogelijkheden en nanosim. De toekomst van de iPhone 3GS en iPhone 4 is verder nog onzeker.

Humor: de aankondiging van de iPhone 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business