Nieuws

Hobbyist bouwt wapen met 3D-printer

Een Amerikaanse hobbyist gebruikt zijn 3D-printer om een aanvalswapen van Colt te bouwen. Hij drukte alleen het onderstel af, maar zelfgeprinte wapens liggen binnen bereik.

Michael Guslick, uit de Amerikaanse staat Wisconsin, gebruikte een betaalbare 3D-printer van het merk Stratasys bij zijn experimenten. Hij downloadde de blauwdrukken van het semi-automatische AR-15 model, dat populair is bij Amerikaanse politiediensten.

Guslick, die volgens Venture Beat een enthousiaste knutselaar en amateur-wapensmid is, bouwt al jaren prototypes voor wapens, maar dit is de eerste keer dat hij een 3D-printer gebruikte om de klus te klaren.

De man bouwde de AR-15 niet volledig op uit afgedrukte onderdelen. Alleen het onderstel van het wapen maakte hij met de Stratasys; de rest van de onderdelen kocht hij der en der of maakte hij zelf van metaal.

Guslick maakte het bovendeel van de AR-15 van metaal, omdat het wapen werkt met gasdruk. Omdat 3D-printers op dit moment voornamelijk speciale soorten plastic gebruiken voor hun werk, zouden de hete gassen die achterblijven na het afvuren het bovendeel van het wapen doen smelten. De wapensmid zei op zijn blog dat het echter wel technisch mogelijk is om de rest van het wapen met een 3D-printer te maken.

Tot het moment daar is dat 3D-printers ook metalen kunnen inzetten, is de thuisproductie van wapens nog niet geheel mogelijk. Maar als het zover is, zijn groepen als Defense Distribute klaar om het plan in de praktijk te brengen. Zij werken aan een blauwdruk voor een geprint wapen, of Wiki Weapon, dat ze via een wiki met de rest van het internet willen delen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business