Nieuws

Moleskine maakt digitaal-papieren notaboekje

Papier blijft de eeuwige uitdager van digitale nota’s. Evernote en Moleskine overbruggen dat nu met een notaboek die je eenvoudig kan digitaliseren.

Arrigo Berni en Phil Libin, respectievelijk CEO’s van Moleskine en Evernote, stelden de Evernote Smart Notebook voor op de Evernote Trunk Conference in San Francisco. “Vandaag staken we de strijd tegen papier”, verwoordt Libin het.

Moleskine maakt digitaal-papieren notaboekje.

Op het eerste zicht lijkt het op een traditioneel Moleskine-notitieboek voorzien van enkele stickervellen met allerlei icoontjes. Maar door de pagina te fotograferen met de Evernote-App wordt de pagina meteen gedigitaliseerd.

Moleskine maakt digitaal-papieren notaboekje.

De app herkent de specifieke Smart Notebook pagina’s. De stickers die je op de pagina’s plakt doen dienst als tags (bijvoorbeeld ‘persoonlijk’, ‘werk’, ‘reizen’…) en kan je naar eigen voorkeur hernoemen.

Automatisch in perspectief
Wat de boekjes uniek maakt is dat de app automatisch het perspectief van de camera aanpast waarbij het contrast tussen de inkt en de pagina wordt verbeterd. Het notitieboek is ook specifiek ontworpen hiervoor, daarom zal je dus niet hetzelfde kunnen met een gewoon Moleskine exemplaar.

Het Evernote Smart Notebook is in een groot en klein formaat verkrijgbaar en dit gelijnd of geruit. Vanaf 1 oktober zijn ze te koop, of nu al te bestellen op de websites van Moleskine of Evernote. De prijs komt op 29,95 dollar (groot) of 24,95 dollar (klein). Daarbij krijg je ook drie maanden Evernote Premium.

Momenteel werkt de toepassing enkel op de Evernote-app voor iPhone en iPad. Aan ondersteuning voor Android wordt gewerkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business