Nieuws

Zo ontwikkel je een IT-project dat gedoemd is te falen

Een IT-project ontwikkelt zichzelf natuurlijk niet. Hou bij het ontwikkelen geen rekening met standaarden of functionaliteit; alles moet tenslotte snel gaan en tijdverlies is geldverlies.

1. Ontwikkeling, deel 1
Gebruik de allernieuwste technologie. Verschijnt er een nieuwe versie van de ontwikkeltool terwijl het project al begonnen is, neem die dan.

2. Ontwikkeling, deel 2
Werk je met objectoriëntatie, kies dan COBOL-programmeurs. En omgekeerd. Of laat de selectie van informaticapersoneel over aan de HR-afdeling.

3. Ontwikkeling, deel 3
Werk met jonge ontwikkelaars die pas van school komen. Spreek hen niet over standaarden; geef geen uitleg over de functionaliteit van de te bouwen toepassing, noch over de betekenis ervan voor je bedrijf. Zet ze in op meerdere projecten tegelijk.

4. Ontwikkeling, deel 4
Bouw je toepassing met drie lagen of meer. Als een van de gespecialiseerde informatici het team verlaat, kun je hem/ haar nog altijd vervangen.

5. Ontwikkeling, deel 5
Werk altijd met een framework of een codegenerator. Hou die up-to-date, en pas steeds de broncode aan; je wil geen broncode die de mode van twee jaar geleden volgt.

6. Nieuwe vereisten, deel 1
Kom tijdens de testfase met nieuwe vereisten voor het systeem. Dit is een beproefde methode die al gebruikt werd in de tijd van de ponskaarten. Ze faalt nooit.

7. Nieuwe vereisten, deel 2
Zeg pas tijdens de testfase dat de toepassing gegevens moet kunnen uitwisselen met het systeem van het moederhuis in de VS. En met de bank, voor rekeninguittreksels in CODA-formaat. En met Isabel, voor betalingen met een digitale IT-projecthandtekening. En met de nationale database van slechte betalers. En dit vanaf de eerste dag.

8. Nieuwe vereisten, deel 3
Zeg pas tijdens de testfase dat de toepassing ook moet draaien via het web. Dat de gebruikers ook thuis en onderweg moeten kunnen werken. Met hun laptops en met hun smartphones. Op een veilige manier. Vanaf de eerste dag.

9. Test
Geef de toekomstige gebruikers van de toepassing zo veel werk dat ze geen tijd hebben om de toepassing te testen voor ze ingevoerd wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business