Nieuws

Mobiel dataverkeer zo efficiënt mogelijk benutten

Onavo reduceert je dataverkeer wat niet altijd even handig is in het binnenland - quasi onbeperkte bundels duiken overal op.

Maar Onavo komt vooral van pas in het buitenland. Of je nu een buitenlandse prepaid sim-kaart gebruikt om te internetten of dat je kiest om te roamen met je eigen sim-kaart, de kans is groot dat je het dataverbruik zo laag mogelijk wil houden om de kosten niet uit de klauwen te laten lopen.

Onavo is daarbij onmisbaar. De applicatie claimt het internetverkeer te kunnen comprimeren, waardoor je aanzienlijk minder data verstookt dan zonder de applicatie.

[related_article id="161563"]

Onavo is niet de enige applicatie die internetverkeer comprimeert; er zijn meerdere Mobile Safari-alternatieve die een soortgelijke techniek toepassen op webpagina’s, zoals Opera Mobile. Maar het grote verschil met Onavo is dat de applicatie voor ál je internetverkeer werkt: dus ook voor Maps, Twitter, Facebook, Mail, Angry Birds, et cetera.

Het is eigenlijk vreemd dat Apple, die niet bekend staat om zijn tolerante toelatingsbeleid, een applicatie als Onavo heeft toegelaten tot de App Store. Onavo installeert een speciaal profiel op je iPhone waarmee al het in- ternetverkeer omgeleid wordt naar Onavo en gecomprimeerd doorgestuurd wordt. Er is ook een Androidversie.

Gelukkig heeft dit geen merkbare gevolgen voor lag; webpagina’s worden net zo snel geladen als altijd en voor je iPhone-applicaties lijkt er geen verschil te bestaan. De compressie is wel zichtbaar bij afbeeldingen, die er wat groffer en pixeliger uitzien.

Als je benieuwd bent of Onavo ook echt werkt, dan kun je de applicatie opstarten om een net overzicht te krijgen. Onavo vertelt je hoeveel je ‘bespaard’ hebt op je internetverkeer en laat zelfs zien hoe het internetverkeer per applicatie gecomprimeerd kon worden.

Netter kan eigenlijk niet.

Heb je geregeld te maken met datalimieten, dan mag Onavo echt niet ontbreken op je iPhone of Android. Een essentiële download, dus. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business