Nieuws

Catroulette: speeddaten met poesjes

Vier dierenasielen proberen hun katten op een ludieke manier aan een nieuwe eigenaar te koppelen. Via Catroulette kan je online op zoek naar een nieuw huisdier.

De site is een parodie op de populaire site Chatroulette, waar je met willekeurige internetters een webcamgesprek aangaat.

De site toont video’s van katten in het asiel. Daarbij kan je via ‘next’ naar de volgende kat gaan, of kiezen voor ‘adopt’ om het beestje in huis te halen. We moeten gevoelige lezers wel waarschuwen. De beestjes in kwestie hebben een zeer hoge aaibaarheidsfactor.

Het initiatief is afkomstig van vier dierenasielen: Kitten in Nood uit Brakel, Blauwe kruis in Wommelgem en Brugge en Dierenasiel Sint-Truiden. Ook Gaia ondersteunt het initiatief. Tegelijk speelt het handig in op de huidige kattenproblematiek.

Katten planten zich snel en talrijk voort waardoor hun nakomelingen vaak worden gedumpt, al dan niet op straat of in een asiel. Dat zorgt er voor dat er vorig jaar in België 12.000 katten werden geëuthanaseerd. Mede daarom moeten geadopteerde katten voortaan worden gesteriliseerd om de overpopulatie onder controle te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business