Nieuws

Valve gaat zelf hardware bouwen

Valve is traditioneel een softwarebedrijf en vooral bekend van hun distributieplatform Steam en games als Half-Life en Portal. Een recente vacature op hun website lijkt er op te wijzen dat ze zich nu ook op de productie van hardware willen richten.

Het bedrijf is op zoek naar een industrieel vormgever. Valve zegt dat ze gefrustreerd zijn over het gebrek aan innovatie van computerhardware. “Zelfs de muis en het toetsenbord zijn in de afgelopen jaren niet echt revolutionair veranderd”, aldus de spelontwikkelaar. Het bedrijf vindt dat verschillende opportuniteiten om de gebruikservaring te verbeteren over het hoofd worden gezien. Daarom springen ze nu zelf op de kar.

In maart doken al geruchten op dat Valve zou werken aan een Steam-spelconsole. Het bedrijf ontkende toen die geruchten en zei dat het geen plannen had om in de nabije toekomst met zo’n toestel op de markt te komen. De geruchten rond deze spelconsole steken nu opnieuw de kop op, maar Valve heeft zelf nog niks gelost over de manier waarop ze de hardwaremarkt willen innoveren.

[related_article id=”152275″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business