Nieuws

Apple iPhone 5: nog een week

De nieuwe iPhone, die vermoedelijk tóch ‘iPhone 5’ zal gaan heten, zal volgende woensdag aangekondigd worden. Wij geven alvast een vooruitblik.

iPhone 5 op 12 september, 21 september in de winkel

De iPhone 5 zal op 12 september aangekondigd worden. Dat gerucht circuleert al enkele maanden, maar is nu dus ook officieel bevestigd door Apple. Of toch: er is een uitnodiging gestuurd naar onze Amerikaanse collega’s.

Op de uitnodiging zijn, in tegenstelling tot andere jaren, amper tips te zien. Buiten de nietsverhullende zin ‘It’s almost here.’ Staat er een een 12 op de uitnodiging, die verwijst naar de datum waarop het persevent zal doorgaan.

[related_article id=”158256″]

In de schaduw van de 12 staat een 5. Vermoedelijk is dit een tipje van de sluier in verband met de nieuwe naamgeving – de volgende iPhone zal dus geen ‘iPhone 6’, ‘new iPhone’ of ‘iPhone 4SE’ worden zoals sommigen suggereerden.

iOS6 op 19 september, iPhone 5 begin oktober in België en Nederland

Waar absoluut nog geen zekerheid over is, is de verkoopdatum van de iPhone. Als we puur historisch kijken vermoeden we de lancering van de iPhone 5 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en nog een paar andere landen op 21 september.

Daartegen zal iOS6 al beschikbaar zijn: iOS6 zal – naar alle verwachting – op 19 september wereldwijd beschikbaar komen voor de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S.

Op 5 oktober zal het dan de beurt zijn aan de Benelux en de rest van Europa, gevolgd door nog enkele lanceringsrondes in de maanden erna.

iPhone 5 ondersteunt Europese 4G-netwerken

Een hardnekkig gerucht dat de afgelopen weken nog meer de kop op stak dan de jaren ervoor is 4G: de iPhone 5 zal, waarschijnlijk, 4G gaan ondersteunen. Ook in Europa.

De iPad 3, of zoals Apple het zegt ‘de nieuwe iPad’, kwam eerder dit jaar ook al met 4G-ondersteuning, maar werkte op verkeerde frequenties. Daardoor konden enkel Amerikaanse iPad-kopers gebruik maken van de 4G-functionaliteit.

iPhone 5 krijgt nanosim

De iPhone 5 zou volgens de geruchten een nanosim gaan krijgen. Zo zouden ondermeer verscheidene Duitse operatoren al leveringen van nanosims gehad hebben, maar mogen ze ‘tot nader order’ nog niet verkocht worden aan consumenten.

Eerder vandaag kregen we ook al een foto gelekt van een Mobile Vikings nano-sim. Dat artikel kan je hier vinden.

iPhone 5 krijgt groter scherm

Iets wat quasi zeker is is dat de opvolger van de iPhone 4S een groter scherm zal krijgen. De volgende iPhone zou voornamelijk langer worden zodat er meer ruimte is voor breedbeeld-video en een extra icoonrij kan toegevoegd worden op het beginscherm.

Onder andere de iPhone-simulator voor ontwikkelaars zou met behulp van een simpel trucje al aangepast kunnen worden zodat het een langer scherm krijgt.

Nieuwe iPhone-oortjes bij iPhone 5

Volgens de meest recente geruchten zou Apple eindelijk zijn meegeleverde oortjes een broodnodige update geven. Apple levert al sinds de eerste iPhone (bijna) dezelfde oortjes mee, met af en toe een wijziging van het type plastic dat gebruikt werd of een ‘remote’ ergens in de kabel.

Volgens onderstaande video zouden de nieuwe iPhone- iPod- of iPad-oortjes wel een heel drastische vernieuwing krijgen. Wij zijn persoonlijk niet overtuigd van de echtheid van dit gerucht, maar volgens CNet klinkt het aannemelijk dat dit echt is: de bron zou eerder ook al zeer betrouwbaar geweest zijn.

Voorraad iPhone 3GS geraakt uitgeput

Apple zou volgens 9to5mac een bericht hebben verspreid naar alle Apple stores met de boodschap dat de iPhone 3GS-voorraad schaars is. Klanten die een kapotte iPhone 3GS binnenbrengen om te laten herstellen zullen eerst aan de kosten herinnerd worden en aangeraden worden om een nieuwer model te kopen.

iPhone 3GS-bezitters die nog garantie hebben op hun toestel zouden een gratis upgrade krijgen naar een iPhone 4 als de Apple Store geen 3GS-toestellen meer in voorraad heeft.

iPhone 5 werkt niet samen met oudere audio/videoaccessoires

De iPhone 5 krijgt een kleinere dock-connector. Dat is bijna zeker. Maar zonder geavanceerde adapter zal er mogelijk geen video of audio door je dock komen: volgens recente geruchten zal de iPhone 5 over een digitale uitvoer van geluid beschikken, waar dat voorheen nog analoog was.

Dat betekent dat een 9-pins (of 8-pins) naar 30-pins converteerstukje de nodige elektronica aan boord moet hebben om het digitaal signaal om te vormen naar een analoog signaal.

Sommige bronnen beweren dat Apple het stukje zal meeleveren, maar de kans is groot dat Apple er geld zal voor gaan vragen.

Je zal volgende week ook op ZDNet terecht kunnen voor alle iPhone 5-nieuwtjes. Wij houden de persconferentie woensdagavond nauwlettend in het oog en brengen je op de hoogte van het laatste iNieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business