Nieuws

Beursaandeel Nokia keldert na Lumia-lancering

Onduidelijkheid over de beschikbaarheid en prijs van de woensdag gepresenteerde Lumia’s met Windows Phone 8 zorgen voor een knieval van Nokia op de beurs.

Tijdens de presentatie van de Nokia Lumia 820 en 920 maakte directeur Stephen Elop enkele dubbelzinnige commentaren over het tijdstip van lancering. De Amerikaanse topman zei dat de Lumia’s zullen worden verkocht in selecte landen, maar wilde niet het achterste van de tong laten zien over beschikbaarheid, prijs en telecompartners.

De investeerders, bezorgd dat Nokia zal treuzelen en het zo belangrijke laatste kwartaal zal missen, straften de Finse telefoonfabrikant af voor de onduidelijkheid. Het beursaandeel op Wall Street duikelde omlaag met meer dan 15 procent.

Omdat Apple volgende week zijn nieuwe generatie iPhones presenteert en Samsung met de Galaxy Note en SIII steeds meer op stoom begint te komen, is het van vitaal belang dat Nokia geen fouten maakt met zijn eerste lichting Windows Phone 8-toestellen.  Als de Lumia’s Kerstmis missen, zou dat wel eens rampzalig kunnen uitpakken voor het Finse bedrijf.

aandeelbeurslumianieuwsnokiaonduidelijkheidprijswall street

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals