Nieuws

Nieuwe Kindle-reader krijgt verlicht scherm

Amazon vernieuwt naast zijn tablets ook de populaire Kindle e-readers, die ingebouwde verlichting krijgen en een kraakhelder leesscherm.

De Kindle Paperwhite moet de leeservaring van het papieren boek nog dichter benaderen, met een nieuwe display die het grijs van vorige uitvoeringen inruilt voor een helwitte achtergrond. Amazon zegt dat de 6-inch display 62 procent meer pixels bevat, wat neerkomt op een resolutie van 212 pixels per inch (ppi) en 25 procent meer contrast.

Amazon zegt ook een oplossing te hebben gevonden voor lezen in het donker, met een gepatenteerde schermverlichting die volgens de webwinkel niet in de ogen schijnt. In plaats van de reguliere achterverlichting van lcd-panelen heeft het bedrijf een systeem ontwikkeld dat licht verspreidt onder een speciale anti-reflectielaag, zodat het niet direct in je ogen schijnt als je aan het lezen bent.

Net als de Kindle readers van vorig jaar heeft Amazon opnieuw voor touchbediening gekozen bij de Kindle Paperwhite, en dat alles voor een prijs waar geen concurrent tegen op kan.

De Wifi-uitvoering van de Kindle Paperwhite zal 119 dollar kosten (rond de 94 euro), terwijl de versie met Wifi en 3G-internet 179 dollar (141 euro) kosten. Amazon gooit bovendien de prijs omlaag van de Kindle Touch, die 69 dollar (zo’n 55 euro) zal gaan kosten.

Terwijl Amazon zijn Kindle Fire-tablets meteen beschikbaar zal stellen in zijn Europese winkels, zul je de Kindle Paperwhite voorlopig nog in de Amerikaanse winkel moeten bestellen. Het is daarnaast nog altijd niet bekend wanneer Amazon een Nederlandse vestiging gaat openen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business