Nieuws

Amazon gaat de strijd aan met de iPad

Amazon heeft een nieuwe reeks producten voorgesteld. Er werd onder meer een nieuwe e-reader, de Kindle Paperwhite, en een upgrade van de Kindle Fire voorgesteld. Maar het nieuws van de dag was de aankondiging van de Kindle Fire HD, een toestel dat de strijd lijkt  aan te gaan met de  iPad.

Hoewel de eerste Kindle Fire eerder een toestel was om media te consumeren, was de tablet in het afgelopen jaar toch goed voor een aandeel van 22 procent van de tabletverkoop in de Verenigde Staten. “Niemand had dit kunnen voorspellen toen we de Kindle Fire minder dan een jaar geleden lanceerden,” aldus CEO Jeff Bezos.

Het instapmodel van 7 inch heeft enkele belangrijke upgrades gekregen. Met een volledig nieuwe processor en een verdubbeling van het RAM-geheugen, werkt de nieuwe Kindle Fire zo’n 40 procent sneller dan zijn voorganger. Het toestel heeft aan de voorkant ook een camera meegekregen. Bovendien heeft Amazon de prijs van het toestel verlaagt naar 159 dollar.

[related_article id=”152275″]

De echte focus van de presentatie gisteren lag op de nieuwe 8,9 inch Kindle Fire HD.

Naast een mooi scherm, dat vanuit alle hoeken een volledig kleurenspectrum biedt, wil Amazon proberen om Apple vooral te overtreffen met zaken zoals een Dolby audio engine (exclusief voor de Kindle Fire HD) en MIMO, een systeem dat je wifi-verbinding verbetert en tot nu toe enkel in high-end laptops terug te vinden was. Niet onbelangrijk natuurlijk wanneer je video in HD naar je toestel wil downloaden of streamen.

Amazon legt de focus ook meer op productiviteit. Bezos wees op de nieuwe e-mailclient, met ondersteuning voor Exchange, snellere toegang tot nieuwe e-mails en verbeterde synchronisatie van je contacten en agenda.

Een nieuwe feature op de Kindle Fire HD is X-Ray. Daarmee kan je, tijdens het lezen van een boek of het kijken van een film, extra informatie opvragen over bijvoorbeeld een personage of locatie in het verhaal.

Momenteel is de iPad het meest dominant op de tabletmarkt, zowel bij bedrijven als consumenten. Maar met de juiste prijs zou de Kindle Fire HD daar wel eens verandering in kunnen brengen.

De Kindle Fire HD 8,9 inch krijgt een prijskaartje van 299 dollar (16GB) en zal op 20 november verschijnen. Daarnaast is er ook een 7 inch-versie voor 199 dollar (16GB), die verschijnt al op 14 september. Amazon doet er bovendien nog een schepje bovenop met een 4G LTE versie van de 8,9 inch-tablet voor 499 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business