Nieuws

Bescherm jezelf tegen gevaarlijke Java-lekken

Java is een van de populairste doelwitten van cybercriminelen op Windows. Met het tooltje JavaRa bescherm je je pc beter tegen aanvallen.

Met JavaRa kun je eindelijk iets doen aan het ellendige updatemechanisme dat Oracle hanteert om zijn Java Runtime Environment (JRE) bij de tijd te houden. Niet alleen kun je het gebruiken om de laatste versie van dit platform te installeren, maar het is ook mogelijk om oude versies te verwijderen en zelfs verouderde Firefox-extensies naar de prullenbak te verwijzen.

[download_file]

Een verrassend groot aantal programma’s maakt nog altijd gebruik van JRE en daarom is het een van de favoriete doelwitten van malwareschrijvers, wat riskante situaties kan opleveren voor Windows-gebruikers. Maar ook Mac- en Linux-gebruikers kunnen slachtoffer worden als zij een verouderde versie van Java draaien.

JavaRa is onlangs vernieuwd en maakt het vanaf nu mogelijk om automatisch op updates te controleren en er is een bug gerepareerd die opgeslagen instellingen negeerde. 


Zolang Oracle geen effectieve manier introduceert om zijn platformsoftware bij de tijd te houden, raden we je met klem aan om dit razend handige gratis tooltje om de zoveel tijd te gebruiken.  JavaRa 2.0 is verpakt in een archiefbestand, dus je kunt het ook opslaan op een usb-schijf en op andere systemen draaien.

Wij bieden hier de 32-bits Windows-versie aan via de downloadlink. De 64-bits versie vindt je op deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business