Nieuws

Facebook wil zoekrobot aanbieden

Als het van CEO Mark Zuckerberg afhangt, zal je Facebook binnenkort ook als zoekrobot kunnen gebruiken. Op techconferentie TechCrunch Disrupt vertelde hij dat het sociale netwerk zeker een stap in die richting wil zetten.

“We krijgen nu al ontzettend veel zoekopdrachten per dag door gebruikers die op zoek zijn naar personen, pagina’s of apps, en we zijn er niet eens echt mee bezig,” aldus Zuckerberg.

Volgens Zuckerberg is zoeken op het internet aan het evolueren. Mensen willen niet zomaar een lijst resultaten. Ze willen specifieke antwoorden op specifieke vragen. Door al de informatie die Facebook over hun gebruikers bezit, kunnen ze zeer gerichte antwoorden leveren.

[related_article id=”158901″]

“Facebook is uniek gepositioneerd om antwoorden te bieden voor specifieke vragen zoals bijvoorbeeld: ‘Welk van mijn vrienden, of vrienden van vrienden, werkt in het bedrijf waar ik graag aan de slag zou willen?’”

Ook Google is zich hier goed van bewust. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop ze Google+ in al hun producten verwerken om op die manier meer specifieke en gerichte resultaten te kunnen leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business