Nieuws

Foxconn: “We zijn niet perfect”

Foxconn, de Chinese fabriek waar Apples nieuwe iPhone 5 wordt gemaakt, heeft gereageerd op een artikel van de Shanghai Evening Post over de erbarmelijke werkomstandigheden bij de fabrikant.

De Chinese krant stuurde een van zijn journalisten undercover op sollicitatie bij Foxconn om uit te vissen in welke omstandigheden de iPhone 5 werd gemaakt. De journalist heeft het werk tien dagen vol gehouden, voor het hem te veel werd.

Als reactie op dit artikel heeft Foxconn laten weten dat ze de verantwoordelijkheid voor hun werknemers heel serieus nemen en dat er hard gewerkt wordt aan het creëren van een gezonde werkomgeving.

[related_article id=”158256″]

“Foxconn is niet perfect, maar we maken elke dag vooruitgang en we blijven aan de leiding in onze industrie, wat betreft het tegemoet komen aan de noden van de nieuwe generatie arbeiders in China. Alles wat in tegenspraak is met de hoge standaarden die ons bedrijf stelt, wordt onmiddellijk onderzocht en aangepakt,” zei de fabriek in een verklaring tegenover The Next Web.

De fabrikant, die naast Apple ook de meeste andere grote elektronicaproducenten als klant heeft, wordt al langer bekritiseerd. Een rapport van enkele maanden geleden wees ook al op de buitensporige werkomstandigheden bij Foxconn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business