Nieuws

Belgisch digitaal krantenplatform gelanceerd

Gopress, het Belgische digitaal platform voor kranten en tijdschriften, is gelanceerd. Hiermee kan je media op elk platform digitaal lezen.

Het initiatief ging in maart van start maar wordt pas vandaag officieel gelanceerd. In eerste instantie biedt het platform de Vlaamse en Waalse kranten aan, maar ook verschillende tijdschriften zoals Humo, Joepie en Dag Allemaal kan je er online kopen en lezen.

De bedoeling is dat je op elk digitaal platform je krant of tijdschrift kan lezen. Er is een app voor Android en iOS, maar daarnaast is Gopress ontwikkeld in HTML 5 waardoor het in principe in elke moderne browser vlot toont.

Wie een krant of tijdschrift digitaal koopt kan zijn exemplaar daarna op eender welk toestel weer opvragen. Ook betalen en inloggen moet soepel gaan, zo kan je per sms, via de telefoon, e-banking of met een kredietkaart betalen. Registreren kan via Facebook, Twitter, LinkedIn of e-mail.

Aankooparchief
Je aankoop blijft wel maar zeven ‘uitgaven’ lang beschikbaar. Dat wil zeggen dat een gekochte krant na zeven dagen weer weg is, een gekocht weekblad na zeven weken en een maandblad na zeven maanden.

Al is dat maar tijdelijk, want Gopress werkt ook aan een archieffunctie zodat je op termijn aankopen van een jaar terug nog steeds kan opvragen.

Gopress mikt overigens niet op de abonnees, wel op mensen die regelmatig verschillende titels kopen. Op dat vlak ziet de dienst zichzelf als een aanvulling op de gewone verkoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business