Nieuws

Sleutelen aan het bootproces

Sleutelen aan het bootproces

Een dual boot, al dan met met een virtuele schijf (VHD), is best handig, althans tot er een of andere corruptie optreedt van een bootsector (loader) waardoor het andere besturingssysteem niet langer bereikbaar is. De kans is groot dat je een en ander weet te herstellen met Visual BCD Editor.

Visual BCD Editor bestaat eigenlijk uit twee (complementaire) modules. Eén ervan is Dual-Boot Repair. Deze tool doet precies wat de naam suggereert. Is je dual boot installatie niet goed gelukt of is er naderhand iets fout gelopen, dan kan je dat met één druk op de knop – en met wat geluk – herstellen. Je hoeft in feite alleen maar op de knop Automatic Repair te drukken. Wij testten het uit door Windows 7 na Windows 8 op een tweede partitie te installeren. Het grafische bootmenu van Windows 8 bleek verdwenen, maar Dual-Boot Repair wist het netjes weer op te vissen.

[download_file]

Voor je dat doet, maak je echter wel best eerst een kopie van de BCD store (boot configuration data) – meer zelfs, voorzienige gebruikers maken zelfs eerst een complete image van hun partitie(s). Zo’n BCD-kopie maken – en terugzetten – kan trouwens ook vanuit Dual-Boot Repair zelf.

Ben je goed vertrouwd met de typische opbouw van zo’n BCD-store, dan klop je bij de andere module aan – de eigenlijke Visual BCD Editor. Die haalt de informatie uit de BCD-store op en presenteert die in een min of meer grafische omgeving, van waaruit je de gewenste aanpassingen doorvoert. Geen voer voor beginners dus!

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business