Nieuws

Pakistan blokkeert toegang tot YouTube

De Pakistaanse overheid heeft de toegang tot YouTube voor het hele land geblokkeerd omdat de website weigert de trailer van de film “Innocence of Muslims” te verwijderen.

In “Innocence of Muslims” wordt de profeet Mohammed afgebeeld als een vrouwengek die kindermisbruik goedkeurt. De trailer, die al sinds juli op YouTube is terug te vinden, kwam onlangs pas onder de aandacht en zorgde voor heel wat (gewelddadig) protest vanuit verschillende conservatieve moslimgroeperingen.

Volgens Google is de video niet in tegenspraak met de richtlijnen van YouTube en is er dus geen reden om in te gaan op de vraag om de trailer te verwijderen. Google heeft wel de toegang tot de video in kwestie geblokkeerd in Egypte en Libië. Pakistan vindt een blokkering echter niet voldoende. Omdat Google de video niet wil verwijderen, heeft de Pakistaanse overheid de toegang tot YouTube voor het hele land geblokkeerd.

Wie in Pakistan naar YouTube surft krijgt de melding dat de pagina geblokkeerd werd door de Pakistan Telecommunications Authority (PTA), zelfs wanneer de video die je wil bekijken niet gerelateerd is aan de trailer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business